duminică, 8 mai 2011

Tipuri de vizualizări Powerpoint

Exista trei tipuri de vizualizari dintre care doua, Normal si Slide Sorter, sunt specifice momentului proiectarii prezentarii iar una, Slide Show, momentului reprezentatiei (executiei).

Normal view

Viziunea Normal este selectata prin comanda Normal din meniul View. Incepand cu PowerPoint 2000, viziunea normala prezinta trei zone – Outline pane, Slide pane si Notes pane – care pot fi redimensionate prin dragarea chenarelor.
Outline pane – situat de regula in partea stanga a ecranului, permite organizarea prezentarii la nivel de outline. Se poate procesa prin metodele uzuale in Microsoft Word pentru organizarea listelor ierarhizate. Constituie un mijloc rapid de navigare intre slide-uri. La salvarea ca pagina Web, acest frame contine tabla de materii a prezentarii.
Slide pane – situat in partea dreapta a ecranului, constituie frame-ul in care se editeaza slide-ul curent.
Notes pane – este situat sub Slide pane si permite adaugarea de note la slide-ul curent. Pentru note mai complexe (continand grafica) se va lucra in paginile de note (afisate prin View - Master - Notes master).

Slide sorter view

In aceasta viziune, initiata prin comanda Slide Sorter din meniul View, sunt prezentate prin miniaturi toate slide-urile prezentarii, ceea ce faciliteaza adaugarea, eliminarea si rearanjarea slide-urilor. Prin selectii multiple se pot fixa parametrii de tranzitie si temporizare pentru grupuri de slide-uri. Se pot de asemenea vedea animatii pe multiple slide-uri selectate prin comanda Animation Preview din meniul Slide Show.

Slide Show

In orice moment al lucrului se poate porni reprezentatia prin selectarea viziunii Slide Show, initiata de comanda sinonima din meniul View (sau unealta corespunzatoare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu