duminică, 8 mai 2011

Animatii

Prin animatie se intelege efectul vizual care produce afisarea dinamica unui text sau obiect grafic (texte care defileaza, imagini care apar dintr-o anumita directie etc.). Acestea sunt utilizate pentru punctarea si atragerea atentiei publicului asupra unor elemente ale slide-ului.
Prin tranzitie se intelege modul in care apare afisat un nou slide al prezentarii. Sunt disponibile in PowerPoint diferite efecte vizuale prin care slide-ul nou il inlocuieste pe cel vechi si se poate stabili si timpul in care are loc inlocuirea.

Muzica, sunete si video-clip-uri

Pe langa efectele vizuale ale animatiilor si tranzitiilor, se pot atasa unei prezentari sunete si muzica, avand acelasi scop de a puncta anumite elemente mai importante. Pot fi incluse in prezentare si video-clip-uri.

Naratiuni

Prezentarea poate fi insotita si de un comentariu oral, inregistrat in prealabil sau in timpul expunerii. Aceasta posibilitate poate fi exploatata in prezentarile dedicate cu precadere autoinstruirii, oferind cursantului si comentariile instructorului. Nu trebuie totusi ca explicatiile orale sa fie baza intelegerii materialului prezentat, mai ales in ipoteza ca anumite persoane interesate au dificultati in receptarea sunetelor (de exemplu calculatorul utilizat nu are placa de sunet etc.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu